Beste Personenalarmering | Review | 6x Test! (2024)

Wilt u personenalarmering of een alarmknop kopen om uw veiligheid te bewaken in een noodsituatie? Dat is een heel goed idee! Regelhulp.nl vertelt dat een persoonlijk alarm of persoonsalarmering apparatuur is die direct de alarmcentrale waarschuwt wanneer u hem indrukt. Zo’n personenalarm ouderen biedt veiligheid en zelfstandigheid. Maar welk persoonlijke alarm is nu het beste? Dat ga ik u vertellen in dit artikel!

Kort samengevat:

De beste personenalarmering is Nederlandse Senioren Alarming. Dit merk heeft een waterdicht horloge dat u ook buiten kunt gebruiken om veilig te blijven. Met de abonnementsvorm kunt u ook voor professionele opvolging kiezen.

Personenalarmering vergelijken; hoe doen we dat?

Om te bepalen wat de beste personenalarmering is, heb ik – Anouk, ergotherapeut – verschillende opties met elkaar vergeleken. De beste persoonsalarmering ouderen moet veilig zijn, kwalitatief goed én gemakkelijk in gebruik. Ik heb ook gekeken naar de persoonsalarmering ervaringen en reviews van andere mensen. Tot slot lette ik op de verschillende modellen en kleuren van elk persoonlijk alarm en heb ik een conclusie getrokken. De beste noodknop ouderen of persoonlijke alarm voor ouderen vindt u in dit artikel terug!

Beste personenalarmering keuzehulp

ProductAdviesprijsAbonnementWaterdichtBinnen/buiten
1. NL Senioren Alarm€129,95JaJa, 1 optieAllebei
2. Woonveilig Alarmsysteem€299OptioneelNeeBinnen
3. Lifewatcher€129,95NeeJaAllebei
4. MijnSOS€199,95OptioneelJaAllebei
5. Noodhulpknop€219NeeJaAllebei
6. BBrain€179JaNeeBinnen

1. Nederlands Senioren Alarm

Heeft u een medische indicatie of om een andere reden personenalarmering nodig? Dan is het Nederlands Senioren Alarm de beste keuze voor een medisch specialist aan huis. U heeft bij deze aanbieder namelijk de keuze uit 3 soorten alarmering: een alarm armband, alarm ketting of een waterdicht alarm horloge. Omdat die laatste het meest praktisch is en de meeste voordelen biedt, gaan we daar wat dieper op in. Het Nederlands Senioren Alarm Horloge is ideaal voor wie zelfstandig wil blijven wonen en bij een noodgeval hulp wil kunnen inschakelen. Deze apparatuur is gemakkelijk bij u te houden (als horloge om uw pols) en is ook nog eens waterdicht. Door het display kunt u er de tijd en datum van aflezen, waardoor hij als echt horloge dient. Het is bovendien een modern, stijlvol accessoire die als noodknop voor ouderen dient. Alleen kan niemand dat er aan afzien!

Beste Personenalarmering | Review | 6x Test! (1)

Het Alarm Horloge van Nederlands Senioren Alarm is niet uitgerust met valdetectie, wat ik als ergotherapeut wel jammer vind. Toch kunt u via de rode knop eenvoudig contact leggen met vooraf ingestelde contactpersonen of met de meldkamer van het bedrijf. Tot op 5 meter nauwkeurig wordt uw positie doorgegeven, waardoor uw contactpersoon u kan vinden. Het is ook mogelijk om de meldkamer in te schakelen om u te helpen, maar dit kan alleen bij het duurste abonnement.

Dit Alarm Horloge van Nederlands Senioren Alarm wordt geleverd met een oplaadkabel, handleiding en is bij levering klaar voor gebruik. Ik vind het heldere LCD-display gemakkeijk af te lezen en u kunt hem ook tijdens het douchen gewoon omhouden. Zo bent u overal veilig wanneer u valt of niet lekker wordt. De oplaadtijd is ook een pluspunt: na een uurtje is hij al volledig opgeladen en klaar voor gebruik. En er zijn geen verborgen kosten; zolang u lid bent kunt u uw Alarm Horloge overal ter wereld gebruiken, zonder beltegoed nodig te hebben. Ik schreef ook een review over dit merk.

Voordelen Nederlands Senioren Alarm

✅ Keuze uit 3 soorten alarmsysteem: van armband tot ketting tot dit beschreven horloge;

✅ Het horloge dient als professionele alarmopvolging en is waterdicht;

✅ Heeft u onopvallende personenalarmering nodig? Dan is dit de beste keuze;

✅ Deze alarmknop heeft een helder LCD-display waarop u tijd en datum afleest;

✅ Om sociale redenen ook de beste keuze voor een alarmknop;

✅ U kunt bellen met vooraf ingestelde contactpersonen of met de meldkamer;

✅ Geen verborgen kosten en ook geen beltegoed nodig, want zolang u lid blijft werkt alles naar behoren.

Nadelen Nederlands Senioren Alarm

❌ U zit wel aan een abonnement vast bij dit type professionele alarmopvolging.

Klik hier voor de beste prijs!

Bekijk meer productinformatie

2. Woonveilig Alarmsysteem

Het WoonVeilig Alarmsysteem is een geavanceerde oplossing die speciaal is ontworpen om ouder wordende mensen te ondersteunen en hun kwaliteit van leven te verbeteren vanuit een ergotherapeutisch perspectief. Voor senioren is veiligheid een topprioriteit, en dit draadloze alarmsysteem biedt een uitgebreide reeks functies om hen te helpen bij valpreventie, het vergroten van hun veiligheidsgevoel en het snel alarmeren van familie, vrienden of zorgverleners in noodsituaties.

Beste Personenalarmering | Review | 6x Test! (2)

Het Woonveilig Alarmsysteem vertegenwoordigt een waardevolle investering voor ouderen die streven naar een veiligere en zelfstandigere levensstijl. Het biedt niet alleen gemoedsrust, maar ook concrete hulpmiddelen om de veiligheid te vergroten en in noodgevallen snel hulp te kunnen inschakelen. Dit systeem stelt ouderen in staat om met vertrouwen te genieten van hun dagelijkse leven, wetende dat ze ondersteund worden door moderne technologie en een betrouwbaar alarmsysteem. U krijgt 15% korting met code ‘WOONVEILIGZORG’

Voordelen Woonveilig Alarmsysteem

✅ Een slimme hulp op meerdere gebieden namelijk inbraak, valpreventie, koolstofmono -oxide, brand en waterschade;

✅ Een exclusieve samenwerking waardoor u 15% korting krijgt en een gratis paniekknop met kortingscode ‘WOONVEILIGZORG

✅ Directe lijn met contactpersonen als het alarm gaat;

✅ In te zetten met aanvullende dienst van Woonveilig Alarmwacht;

✅ Het systeem is naar wens uit te breiden met o.a. camera’s.

Nadelen Woonveilig Alarmsysteem

❌ Hoge aanschafprijs;

❌ Draadloze bereik is beperkt.

Klik hier voor 15% korting!

Bekijk meer productinformatie

3. Lifewatcher

LifeWatcher is een leverancier van personenalarmering die zich richt op sociale alarmering voor mensen met specifieke behoeften. De producten zijn simplistisch en draagbaar, met beperkte functies die de focus leggen op hun primaire doel. De personenalarm knop is duidelijk en herkenbaar voor de gebruiker, maar subtiel verwerkt in het design. Met deze alarmeringsproducten kan men met één druk op de knop in verbinding komen met geliefden of verzorgenden en zo de nodige hulp inschakelen in het geval van nood.

Beste Personenalarmering | Review | 6x Test! (3)

De LifeWatcher is speciaal aangepast voor ouderen met beperkte ervaring met mobiele elektronica. Het horloge heeft geen overbodige functies, hoeft niet te worden geswipet en heeft een duidelijke personenalarmering knop. De tijd wordt met grotere cijfers weergegeven in de Nederlandse taal en de wijzerplaat is zo ingesteld dat de gebruiker meer tijd heeft om de tijd af te lezen. Het horloge hoeft niet te worden afgedaan bij het afwassen, schoonmaken of douchen, maar wel bij zwemmen of in bad gaan. De app is ook aangepast aan de wensen van ouderen en hun verzorgenden.

LifeWatcher maakt gebruik van een eerlijk, overzichtelijk en gebruikersvriendelijk prepaid systeem. Dat vind ik persoonlijk een groot pluspunt. Het saldo kunt u eenvoudig opwaarderen via de app en de gebruikskosten worden automatisch afgeschreven. Om de service te garanderen, moet er altijd een positief saldo op het product staan. Anders wordt de simkaart na 3 maanden automatisch gedeactiveerd. De gebruikskosten zijn tot 75% lager dan bij andere producten en omvatten de kosten voor datacommunicatie en bellen. De stand-by tijd van de personenalarmering van LifeWatcher is ruim 3 dagen, wat zorgt voor continue bereikbaarheid en nauwkeurige traceerbaarheid. Naast de personenalarm knop bieden de alarmeringsproducten ook de mogelijkheid om te bellen en gebeld te worden naar vooraf ingestelde voorkeursnummers.

Voordelen Lifewatcher Senior

✅ Lage abonnementskosten (tot 75% lager dan concurrenten);

✅ Nauwkeurige locatiebepaling met GPS en Wifi;

✅ Lange stand-by tijd (meer dan 3 dagen);

✅ Mogelijkheid om te bellen en gebeld te worden met contactpersonen en meldkamer;

✅ Kan gedragen worden tijdens het douchen, afwassen en schoonmaken;

✅ Nederlandse klantenservice en betrouwbaar netwerk voor dit type alarmsystemen.

Nadelen Lifewatcher Senior

❌ Beperkte functies bij deze professionele alarmopvolging;

❌ Moet afgedaan worden als u gaat zwemmen of in bad gaat (dus niet volledig watervast);

❌ Positief prepaid tegoed vereist om de service te garanderen.

Klik hier voor de beste prijs!

Bekijk meer productinformatie

4. MijnSOS

De volgende in het rijtje professionele alarmopvolging is MijnSOS. Het is een alarm horloge en smart horloge in één, die uitgerust is met een GPS tracker én valdetectie. Bent u ergens in uw eentje en wordt u onwel of krijgt u een ongeluk? Dan kan dit horloge uw locatie bepalen en een noodalarm uitsturen naar vooraf ingestelde contacten. U kunt tot wel 10 telefoonnummers instellen om naar te bellen. Ook is hij voorzien van hartslagmeting en heeft hij een touchscreen. MijnSOS wordt ondersteund met 4G.

Beste Personenalarmering | Review | 6x Test! (4)

MijnSOS werkt op een simkaart, zowel pre-paid als abonnement en elke provider werkt ermee samen. Het verbruik is bovendien laag, want u gebruikt de simkaart (en dus uw beltegoed) alleen wanneer u de noodknop indrukt. Als u dat wilt, kan uw livelocatie zelfs gevolgd worden door de mensen die hier baat bij hebben.

MijnSOS is een hele handige en professionele alarmopvolging die u ook helpt om fit en vitaal te blijven. Andere functies die u interessant kunt vinden aan MijnSOS, zijn de stappenteller, het caloriënverbruik en de hartslagmeting. U kunt ook 4 alarmen per dag/week instellen die u bijvoorbeeld helpen herinneren om uw medicatie in te nemen.

Voordelen MijnSOS

✅ U kunt naar 10 telefoonnummers bellen via de alarmknop;

✅ Deze paniekknop wordt ondersteund met 4G en op pre-paid OF abonnement;

✅ Ook een fijne alarmknop om medische reden en voor uw welzijn (om fit en vitaal te blijven);

✅ U kunt 4 alarmen per dag instellen, bijvoorbeeld om uw medicatie in te nemen op de juiste tijden;

✅ Met GPS tracker en live-locatie volging en ingebouwde valdetectie zodat u altijd hulp kunt krijgen als er iets gebeurt;

Nadelen MijnSOS

❌ Aanvragen personenalarmeringssysteem (of in elk geval het instellen ervan) vraagt wat aandacht en een Windows 10 pc;

Klik hier voor de beste prijs!

Bekijk meer productinformatie

5. Noodhulpknop

En dan wil ik graag Noodhulpknop als personenalarmering met u bespreken. Hij heeft tal van functies en voordelen die perfect zijn voor senioren. De Noodhulpknop is waterdicht en kan worden gedragen in vochtige omgevingen, zoals in de douche of het bad. De drager kan op de SOS-knop drukken als hij of zij zich onwel voelt in de douche, waardoor er contact kan worden opgenomen met 3 vooraf geselecteerde contacten. De personen alarmering heeft ook een valdetectie, waardoor er automatisch een oproep uitgaat naar de vooraf geselecteerde contacten als de drager van het horloge valt. Met de meegeleverde app kan de locatie van de drager van de personenalarmering op 15 meter nauwkeurig worden gevolgd. Het horloge heeft ook een hartslagmeter die op afstand kan worden geactiveerd, hoewel het geen medisch hulpmiddel is. Het personenalarm kan worden gebruikt om te bellen en te worden gebeld, en het heeft een heldere luidspreker en microfoon.

Beste Personenalarmering | Review | 6x Test! (5)

De Noodhulpknop is uniek als paniekknop, omdat hij volledig gebruiksklaar wordt geleverd. Dat betekent dat de drager er direct mee aan de slag kan bij levering. Het horloge is al volledig geprogrammeerd en geactiveerd, zodat je het alleen maar hoeft op te laden en om je pols hoeft te doen. Er wordt zelfs een Nederlandse handleiding op papier meegeleverd om ervoor te zorgen dat iedereen het horloge gemakkelijk kan gebruiken. Noodhulpknop biedt niet alleen gemoedsrust voor de drager en dierbaren, maar ook de vrijheid om te gaan en staan waar ze willen (met de wetenschap dat hulp nooit ver weg is als die nodig is).

Noodhulpknop personenalarm wordt geleverd met een magnetische oplader die gemakkelijk kan worden gebruikt door mensen die trillen met hun handen. Het kan zelfs worden opgeladen met een eigen simkaart uit Nederland, België of Duitsland, waardoor er geen maandelijkse abonnementskosten zijn. Het personenalarm wordt geleverd met een Europees CE-certificaat en is instelbaar in verschillende talen, waaronder Duits, Belgisch, Frans, Nederlands, Spaans, Arabisch en Italiaans.

Voordelen Noodhulpknop

✅ Waterdichte paniekknop;

✅ Met valdetectie voor extra veiligheid (op 15m nauwkeurige locatiebepaling in dat geval);

✅ Live locatie om uw locatie te tracken en u kunt gemakkelijk bellen/gebeld worden;

✅ Geen maandelijkse abonnementskosten betalen;

✅ Inclusief Nederlandse handleiding en CE-certificaat;

✅Geschikt voor diverse talen en gemakkelijk te gebruiken.

Nadelen Noodhulpknop

❌ Batterijduur van 40 uur is niet zo lang, waardoor de knop indrukken wellicht niet mogelijk is wanneer u het nodig heeft;

❌ Niet geschikt als medisch hulpmiddel, maar wel fijn voor mensen in verzorgingstehuizen die graag zelfstandig een ommetje maken.

Klik hier voor de beste prijs!

Bekijk meer productinformatie

6. Bbrain

Bbrain is de beste alarmknop voor mensen in verzorgingshuizen of thuiszorginstellingen – en wel om het volgende. Het alarm wordt geactiveerd zodra u de persoonsalarmering indrukt. Uw contactpersonen (buren/familie) ontvangen dan een alarmbericht en kunnen contact met u opnemen en uw locatie zien. Is een van uw contactpersonen niet in de gelegenheid om te helpen? Dan kan het alarm door hem of haar doorgestuurd worden naar de volgende contactpersoon. Net zolang totdat er iemand op het alarmsysteem reageert.

Beste Personenalarmering | Review | 6x Test! (6)

Dit draadloos alarmsysteem van Bbrain helpt u veilig en zelfstandig te blijven, waar u ook bent. Hij kan om de nek gedragen worden als ketting of hij kan in de houder worden geplaatst. Zo laadt u het persoonsalarm overigens ook op. Weet dat dit alarmsysteem alleen werkt op basis van een abonnement. U kunt dus alleen mensen alarmeren wanneer deze actief is.

Wilt u Bbrain persoonlijke alarmering gebruiken voor uw veiligheid? Het is de ideale manier om iemand te waarschuwen als er iets gebeurt met uw welzijn. Weet dat dit alarmsysteem geen GPS-functie of valdetectie biedt. Het is er puur en alleen, zodat u zelf contact kunt opnemen met iemand als dat nodig is. De kans op een vergoeding vanuit uw zorgverzekeraar is dan ook klein, omdat u dit type alarmsysteem niet gebruikt om een medische reden.

Voordelen Bbrain

✅ Contactpersonen worden direct gealarmeerd als de alarmbel voor ouderen gebruikt wordt;

✅ Dit personen alarm helpt u veilig en zelfstandig te blijven in huis;

✅ Dit persoonlijk alarm ouderen of senioren alarm ouderen is gemakkelijk in te stellen;

✅ Er is een retourtermijn van 14 dagen en als u vandaag bestelt, wordt hij vandaag nog verstuurd.

Nadelen Bbrain

❌ U moet een abonnement afsluiten bij aanschaf van deze personenalarmering;

❌ Er is een kans dat deze ketting van uw nek glijdt als u valt, waardoor een noodsituatie mogelijk niet opgelost wordt door deze paniekknop;

❌ Geen ingebouwde GPS tracker, waardoor hij niet geschikt is voor buiten gebruik (uw locatie kan niet bepaald worden als er iets gebeurt);

❌ Een meldkamer waarschuwen is hiermee niet mogelijk.

Klik hier voor de beste prijs!

Bekijk meer productinformatie

Mijn beste personenalarmering

Bent u benieuwd naar wat ik als ergotherapeut de beste personenalarmering, alarmknop of paniekknop vind? Naar mijn mening is de beste persoonsalarm senioren Het Nederlandse Senioren Alarm! Deze persoonlijke alarmering biedt de meeste voordelen als persoonsalarmering voor ouderen.

Beste Personenalarmering | Review | 6x Test! (7)

Bovendien is hij geschikt voor 4G, waardoor hij heel modern is. U gebruikt het Nederlandse Senioren Alarm niet alleen thuis als alarm, maar eigenlijk overal ter wereld. Waar u ook bent, deze SOS knop of persoonsalarmering ouderen staat voor u klaar in geval van nood. En hij is waterdicht en beschikt (in tegenstelling tot sommige andere modellen) over persoonsalarmering naar de hulpdiensten.

Klik hier voor de beste prijs!


Personenalarmering ervaringen en reviews

Bent u benieuwd naar de personenalarmering ervaringen en reviews van andere mensen? Over elk personen alarm zijn meerdere reviews geschreven. Ik heb de meest interessante voor u uitgelicht.

Nederlands Senioren Alarm review

Johan schrijft over Nederlands Senioren Alarm: “Ik ben al 3 keer gered hierdoor. Het werkt 200% en is een aanrader. Ik was er anders niet meer geweest en ik ben pas 71 jaar. Nu kan ik weer genieten in goede gezondheid. NSA redt levens, dus twijfel niet.”

Beste Personenalarmering | Review | 6x Test! (8)

Woonveilig review

Een tevreden klant geeft aan dat het alarmsysteem van Woonveilig gemakkelijk uit te bouwen is bij nieuwe wensen in de veiligheid. De klantenservice is goed bereikbaar en het systeem is ook nog gemakkelijk zelf te installeren.

Lifewatcher review

Een tevreden klant vertelt over Lifewatcher: Deze personenalarmering is een mooi product voor mijn vader, die alleen woont. De aansluiting op de zorgcentrale was geweldig. De professionals nemen dag en nacht de telefoon op en bellen de hulpdiensten als dat nodig is. Anders bellen ze mijn zus die om de hoek woont of mij. Het personenalarm was makkelijk in te stellen en werkte snel.

MijnSOS review

“Het horloge is goed afleesbaar in het Nederlands alleen het instellen is erg lastig. Je kan dit niet via een app of iPhone of Macbook doen. Je hebt Windows 10 nodig. Nu kunnen we alleen gebruikmaken van de basisinstellingen dankzij vriendelijke dame van de klantenservice, maar de andere instellingen niet. Verder voldoet hij wel aan de verwachting in het gebruik”, schrijft Erik over MijnSOS.

Noodhulpknop review

Over Noodhulpknop wordt verteld: Onlangs kocht ik uit noodzaak een noodhulpknop/horloge online. Het horloge was grotendeels voorgeprogrammeerd, wat ik als prettig ervoer. De Nederlandse handleiding was ook duidelijk. In het begin was het even wennen met de instellingen voor valgevoeligheid, maar na aanpassing werkt het horloge goed en geeft het mij een veilig gevoel. Ondanks dat het horloge dik is, draagt het comfortabel en past het bandje perfect.

Beste Personenalarmering | Review | 6x Test! (9)

Bbrain review

Bbrain is heel modern. Het apparaat werd gratis verzonden en ik kon eerst 14 dagen nadenken of ik het wel wilde. Toch voelt het heel veilig. Ik dacht eerst dat een personenalarm knop senioren niets voor mij was. Zo’n persoonlijke alarmering leek mij overbodig. Toch merk ik dat ik het prettig vind dat ik er nu niet alleen voor sta. Een persoonsalarmering voor ouderen klinkt niet charmant, maar daar gaat het ook niet om. Ik kan nu lekker mijn ding blijven doen en als er iets is komt die persoonsalarmering ouderen toch wel goed van pas.”

Persoonsalarmering kopen checklist: hier moet u op letten!

Bent u benieuwd naar waar een goede personenalarmering aan moet voldoen bij valpreventie? Ik vertel u graag waar u zoal op moet letten. Dan wordt een alarmknop kopen een stuk gemakkelijker.

1. Wilt u een simpel of modern persoonlijk alarm?

Als u een persoonlijk alarm of persoonsalarmering gaat kopen, vraagt u zich dan af welke opties er op moeten zitten. Wat moet uw persoonlijke alarm allemaal kunnen, naast een noodsignaal uitsturen? Wilt u er ook mee kunnen bellen of SMS’en? Moet hij via een app bestuurbaar zijn? Of houdt u het liever simpel? Hoe moderner (en hoe meer functionaliteiten), hoe prijziger de persoonsalarmering wordt. Toch is uw veiligheid onbetaalbaar en moet u vooral een persoonsalarmering kiezen waar u zich echt prettig bij voelt.

2. Hoeveel geld wilt u aan de noodknop ouderen besteden? (Gemeenten vergoeden?)

Zoals ik hierboven al noemde: hoe meer functionaliteiten, hoe hoger de kosten persoonsalarmering zullen zijn. Gaat u een persoonlijke alarmering aanvragen, bedenk dan wat uw budget hiervoor is. De kosten worden namelijk lang niet altijd en geheel vergoed. Kunt u geen vergoeding krijgen? Geen zorgen: een alarmketting hoeft niet duur te zijn. Die kunt u al voor een schappelijke prijs kopen. Een personenalarmering vergoeden met extra veel moderne snufjes en opties zal daarentegen lastiger zijn. Dit type is namelijk vaak duurder. Krijgt u het bedrag niet (volledig) vergoed van uw zorgverzekeraar of medisch specialist, dan is dit een goede vraag om over na te denken.

Beste Personenalarmering | Review | 6x Test! (10)

3. Hoe wilt u de senioren alarm knop bij u dragen?

Dan volgt de vraag: hoe wilt u de alarm knop bij u dragen? Geeft u de voorkeur aan een halsalarm of een polsalarm? U kunt de meeste modellen op uw lichaam dragen als een accessoire. Heeft u personenalarmering nodig om medische reden, dan is een horloge veiliger dan een halsketting. Die laatste kan van uw nek schieten als u valt. Het is ook mogelijk een seniorentelefoon met persoonsalarmering te kopen, die u in uw broekzak draagt. De kans bestaat hierbij wel dat u dit een keer vergeet. Als u de alarm knop niet binnen handbereik heeft wanneer het noodzakelijk is, dan is dat erg onhandig.

4. Wilt u personenalarmering op abonnementsbasis of niet?

En gaat u voor een personenalarmering met abonnement? Een noodknop ouderen waarvoor u maandelijks een vaste prijs betaalt, geeft u de garantie dat u altijd verbonden bent met het mobiele netwerk en dat hulp altijd dichtbij is. Toch bestaat er ook personenalarmering zonder abonnement van Medipoint die net zo goed werkt. Het gaat hierbij vooral om wat veilig voelt voor u en uw naasten. Denk daarom goed na over waar u de voorkeur aan geeft.

5. Hoe zelfstandig bent u nog en verwacht u de komende tijd te blijven? (Medische indicatie?)

Dat het op dit moment nog redelijk goed met u gaat, biedt helaas geen garantie voor de toekomst. Lijdt u aan een bepaalde ziekte of is er een andere reden dat uw gezondheid (snel) achteruit zal gaan? Dan is het belangrijk om in gedachten te houden dat uw behoeften voor persoonsalarmering kunnen wijzigen. Wellicht heeft u nu nog voldoende aan een simpel apparaat zonder abonnement, maar bent u over enkele maanden of jaren meer gebaat bij een modernere alarm knop. Denk daarom – eventueel samen met uw naasten – na over de mate van zelfstandigheid die u op dit moment bezit en hoe dit naar verwachting in de toekomst zal veranderen.

Beste Personenalarmering | Review | 6x Test! (11)

Meest gestelde vragen over personenalarmering

Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over persoonsalarmering? Bent u bijvoorbeeld benieuwd of de verzekering een seniorenalarm vergoedt of dat gemeenten vergoeden? Lees dan nog even verder.

Wat is de beste personenalarmering?

De beste personenalarmering is met mijn ervaringen toch wel het Nederlands Senioren Alarm. Deze sirene knop biedt de meeste voordelen en is praktischer dan een geluidsknop aan uw sleutelbos. U draagt hem namelijk als horloge om uw pols en kunt zo altijd overleg plegen met een contactpersoon. Bovendien is hij geschikt voor 4G, waardoor hij heel modern is. U gebruikt Nederlandse Senioren Alarmering niet alleen thuis als alarm, maar overal ter wereld. Waar u ook bent, deze sirene knop staat voor u klaar in geval van nood. En hij beschikt (in tegenstelling tot sommige andere sirene knop modellen) zelfs over valdetectie en persoonsalarmering naar de hulpdiensten.

Voor wie is personenalarmering geschikt?

Wilt u een personenalarmering (persoonlijk alarm bejaarden) kopen? Een persoonlijke alarmering aanvragen, wordt meestal door senioren gedaan. Vaak als er sprake is van dementie, beroerte, parkinson, reuma, artrose, ms of andere ziektebeelden met problemen in de mobiliteit. Een alarmbel voor thuis helpt de veiligheid te bewaken. Met een alarmbel ouderen of personenalarmering horloge kunnen senioren langer zelfstandig blijven. Mocht er iets gebeuren, dan kunnen zij de persoonsalarmering gebruiken om de zorgcentrale (Nederlandse senioren alarmering) te waarschuwen. Personenalarmering ouderen of een alarm voor ouderen is geschikt voor iedereen die op leeftijd is en vanwege ouderdom lichamelijk of mentaal zwakker wordt.

Wordt een persoonsalarmering vergoed door de verzekering?

Of de kosten persoonsalarmering vergoed worden door de verzekering, is afhankelijk van verschillende factoren. Heeft u bijvoorbeeld een aanvullende verzekering? En is er een medische indicatie voor de aanschaf van een alarmsysteem voor ouderen? In die gevallen is het mogelijk dat uw zorgverzekeraar (een deel van) de kosten voor alarmering ouderen (noodknop voor ouderen) vergoedt. En sommige gemeenten vergoeden ze ook om sociale redenen of een medische reden. Soms heeft u hiervoor een verwijzing nodig van uw arts of verpleegkundige. Houd er rekening mee dat in zulke gevallen een persoonlijke alarmering vergoeding krijgen (vanuit gemeenten of uw zorgverzekeraar) alleen geldt voor het apparaat, niet voor eventuele abonnementskosten.

Hoe kom ik in aanmerking voor een vergoeding voor personenalarmering?

Om in aanmerking te komen voor een vergoeding voor een personenalarmering, zijn er een paar stappen die je kunt nemen. Eerst en vooral, raadpleeg je huisarts voor een medische indicatie. Met deze verwijzing kun je vervolgens bij je zorgverzekeraar informeren over de mogelijkheden voor vergoeding. Als je een aanvullende verzekering hebt, zijn de kansen op een vergoeding vaak hoger. Daarnaast kunnen gemeenten onder bepaalde omstandigheden ook een vergoeding bieden, meestal om sociale of medische redenen. Het is belangrijk op te merken dat de vergoeding meestal alleen van toepassing is op het apparaat zelf en niet op eventuele abonnementskosten.

Welke bedrijven leveren personenalarmeringssystemen en hoe kan ik de juiste keuze maken?

Er zijn verschillende bedrijven die personenalarmeringssystemen aanbieden. Het maken van de juiste keuze kan lastig zijn, maar een goede keuzehulp kan je bij dit proces assisteren. Overweeg factoren zoals prijs, aansluiting op je telefoonnetwerk, extra functies zoals valdetectie, en of het alarmsysteem wordt vergoed door je zorgverzekeraar. Raadpleeg ook je huisarts en gebruik keuzehulp tools online om een systeem te vinden dat goed bij jouw situatie en behoeften past.

Hoe werkt de aansluiting van een personenalarmering op mijn bestaande systemen en apparaten?

De aansluiting van een personenalarmering kan variëren afhankelijk van het gekozen systeem. Sommige systemen werken via een 4G-netwerk en hebben daarvoor geen extra aansluiting nodig, terwijl andere kunnen worden aangesloten op je vaste telefoonlijn of zelfs je wifi-netwerk. Het is essentieel om vooraf te controleren of de aansluiting compatibel is met je bestaande apparaten en systemen. Als je hierover vragen hebt, is het altijd goed om te alarmeren en inlichtingen in te winnen bij het bedrijf dat de personenalarmering aanbiedt.

» Referenties

1. De San Miguel, K., Lewin, G., Burton, E., Howat, P., Boldy, D., & Toye, C. (2017). Personal emergency alarms: do health outcomes differ for purchasers and nonpurchasers? Pages 164-177.
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/01621424.2017.1373718

2. Burton, E., & Lewin, G. (2016). Characteristics of older people who fall, cannot get up and call emergency services for help. Journal of the American Geriatrics Society, 64(1), 217–218.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26782883/

3. De San Miguel, K., & Lewin, G. (2008). Personal emergency alarms: What impact do they have on older people’s lives? Australasian Journal on Ageing, 27(2), 103–105.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/10.1111/j.1741-6612.2008.00286.x

4. Heinbuchner, B., Hautzinger, M., Becker, C., & Pfeiffer, K. (2010). Satisfaction and use of personal emergency response systems. European Journal of Geriatrics, 43(4), 219–223.
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/20814795/

5. Regelhulp. Personenalarmering thuis.
https://www.regelhulp.nl/onderwerpen/hulpmiddelen/personenalarmering

» Referenties

Beste Personenalarmering | Review | 6x Test! (2024)
Top Articles
Obituaries in Richmond, IN | The Palladium-Item
Obituaries - Western Wayne News
The Young And The Restless Two Scoops
Navin Dimond Net Worth
Best Places To Get Free Furniture Near Me | Low Income Families
Mimissliza01
Craigslist Worcester Massachusetts: Your Guide to the City's Premier Marketplace - First Republic Craigslist
Unlock the Fun: A Beginner's Guide to Playing TBG95 Unblocked Games at School and Beyond
888-490-1703
What Happened To Guy Yovan's Voice
Does Publix Have Sephora Gift Cards
Care Guide for Platy Fish – Feeding, Breeding, and Tank Mates
Craigslist Free En Dallas Tx
Cuộc thi “Chung tay vì an toàn giao thông” năm 2024
Lucifer Season 1 Download In Telegram In Tamil
Oppenheimer Showtimes Near Regal Jack London
Xsammybearxox
Patriot Ledger Obits Today
Craigslist Yamhill
Harris Teeter Weekly Ad Williamsburg Va
Jesus Revolution (2023)
Hose Woe Crossword Clue
Gustavo Naspolini Relationship
Dez Juggs
Baldurs Gate 3 Igg
Koinonikos Tourismos
Sealy Posturepedic Carver 11 Firm
Ms Eppi Login
Small Party Hall Near Me
Circuit Court Evanston Wy
Raileydiesel
Music Lessons For Kids Penshurst
Joy Ride 2023 Showtimes Near Century 16 Anchorage
Blue Beetle Showtimes Near Regal Independence Plaza & Rpx
Media Press Release | riversideca.gov
JetBlue, Spirit end $3.8 billion merger agreement after losing antitrust suit
Mesmerized Nyt Crossword
New York Sports Club Carmel Hamlet Photos
Surface Area Formulas (video lessons, examples, step-by-step solutions)
Cardholder.bhnincentives.com
‘Covfefe’ tells you all you need to know about Trump | CNN Politics
Indium Mod Fabric
Feetfinder Reviews Trustpilot
When is the next full moon? September's Harvest Moon is also super
Sherlock - Streams, Episodenguide und News zur Serie
Winding Road Ahead for China’s EV Growth
The Little Mermaid (2023) | Rotten Tomatoes
Pinellas Fire Active Calls
Tighe Hamilton Hudson Ma Obituary
Watermelon Cucumber Basil Lemonade - Wine a Little, Cook a Lot
Mike Huckabee Bio, Age, Wife, Fox News, Net Worth, Salary
Basketball Defense: 1-3-1 half court trap
Latest Posts
Article information

Author: Golda Nolan II

Last Updated:

Views: 5632

Rating: 4.8 / 5 (58 voted)

Reviews: 81% of readers found this page helpful

Author information

Name: Golda Nolan II

Birthday: 1998-05-14

Address: Suite 369 9754 Roberts Pines, West Benitaburgh, NM 69180-7958

Phone: +522993866487

Job: Sales Executive

Hobby: Worldbuilding, Shopping, Quilting, Cooking, Homebrewing, Leather crafting, Pet

Introduction: My name is Golda Nolan II, I am a thoughtful, clever, cute, jolly, brave, powerful, splendid person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.